India hatása

2005-ben hagytuk el Budapestet, a zajos, szennyezett nagyvárost, hogy vidéken, tiszta környezetben egézségesebb életmódot tudjunk folytatni. Fontos szempont volt, hogy saját magunk termelte vegyszermentes élelmiszert tudjunk enni és hogy ne legyen környezetszennyezés ott ahol élünk.Otthonunkat tudatosan a vegyi anyagok kerülésével alakítottuk ki: a falu végén álló vályog házat természetes anyagok (fa, agyag, mész, ...) használatával; ipari festékek, ragasztók, műanyagok, stb. kerülésével újítottuk fel. Bár nem azért váltottunk életmódot, hogy babát itt vállaljunk, de döntésünkben fontos szempont volt, hogy úgy éreztük, ez a környezet megfelelő gyermek vállalására. Abban hogy babánk egészséges lehet majd, erősített, hogy cigarettát, alkoholt és drogokat soha nem fogyasztottunk. Tudatosan választjuk meg mit eszünk: kerüljük az iparilag feldolgozott, adalékokat tartalmazó élelmiszereket, a fehér cukrot és a húst. Emellett az életmódszerű mozgást igyekszünk mindennapjaink részévé tenni.

 

Amikor eldöntöttük, hogy gyermeket vállalunk konkréten a cél érdekében tett tudatos előkészület amalgám fogtöméseim eltávolíttatása és egy azt követő 3 hónapos homeopátiás tisztító kúra volt. A vérképemet is ellenőríztettem és miután a vas és magnézium alacsony volt, ennek javításába is belekezdtem. Ránk jellemző módón nem tablettákkal, az étkezésem megváltoztatásával, illetve (adalék mentes) gyógynövény készítménnyel.

 

Fentiek a fizikális szinten történt előkészületek, amelyek elősegíthetik, hogy egézséges legyen a születendő baba. Azonban a legfontosabb a lelki szinten a gyermek valódi várása szerintünk. A vidéki életmód jelentette nyugalom és az én esetemben az új munkahely segítette, hogy stressz-szintünk jelentősen csökkent. Párom számára a döntés meghozásában mégis a legfontosabb szerepet 2007-es indiai útunk adta. Látni azt az életfelfogást és családmodellt, ahogyan ott élnek – ez jelentette számára azt, hogy úgy érezze Apává lehet válni. Hiszen a legfontosabb amit szülőként adhatunk az az elfogadó, feltétel nélküli szeretet.